Cum să atașezi o scrisoare de recomandare la CV-ul tău

În primul rând, ceea ce trebuie să fie clar este că nu poți pune referințe personale în CV-ul tău; în schimb, avem mai multe opțiuni:

  • Includeți, în secțiunea jobului în cauză, datele de contact ale persoanei care face recomandarea și o propoziție de genul „Cerere de referințe” sau, pur și simplu, ‘ Referințe’. Îl vom încuraja pe recrutor să contacteze direct fostul nostru șef, astfel încât să vă poată oferi detaliile de care aveți nevoie. Pentru a face acest lucru, desigur, trebuie să confirmați mai întâi că această persoană este dispusă să răspundă la aceste tipuri de apeluri sau e-mailuri.
  • Adăugați un îndemn la acțiune în CV, care încurajează pe oricine care îl citește să vă viziteze site-ul web sau profilul LinkedIn, dacă acolo aveți recomandările disponibile.
  • Dacă în cazul dvs. aveți o scrisoare de recomandare tradițională, al cărei conținut este inclus într-un document semnat de persoana care a scris-o, uneori chiar și cu sigiliul fostei dvs. companii, cea mai bună variantă ar fi pentru a-l prezenta împreună pe CV-ul tău.

Ce punem în scrisoarea de recomandare atașată CV-ului nostru?

Când dorim să facem o primă impresie bună, este recomandat ca CV-ul nostru să arate profesional și să fie ușor de citit. Cu toate acestea, nu este necesar să aveți grijă doar de aspectul acestuia, ci și de cel al referințelor și al scrisorii de intenție. De aceea este important să știm cum să le integrăm în CV-ul nostru. În cazul referințelor, nu este recomandat să le introduci direct în CV-ul tău.

De aceea poți depune un dosar cu datele de contact ale companiilor în care ai lucrat. În plus, referințele de CV pot fi oferite și prin intermediul rețelelor sociale precum LinkedIn. În acest fel, puteți furniza un link către pagina dvs. din această rețea. Astfel, compania poate găsi cu ușurință referințe.

Cum să gestionați corect Recomandările pe Linkedin.

  • Cum se solicită o recomandare pe Linkedin?
  • Cum se face o recomandare pe Linkedin?

Vă recomand să cereți o scrisoare de recomandare ori de câte ori este posibil, indiferent dacă decideți să părăsiți un loc de muncă sau dacă compania încetează relația contractuală. Nu știi niciodată dacă vei avea nevoie sau nu, de aceea este mai bine să-l ai.

Cum să solicitați o recomandare de locuri de muncă

Întrebați un profesor sau un profesor. Elevii de liceu și de facultate pot găsi util să obțină recomandări de la profesori sau profesori. Când cereți o recomandare de la un profesor sau profesor, ar trebui să luați în considerare cei cu care ați avut cea mai mare interacțiune, care au avut succes în clasa dvs. sau care s-au implicat în mod deosebit în educația dvs. într-un fel sau altul. Cu cât pot garanta mai mult pentru munca ta ca student, cu atât recomandarea este mai bună.

Rețineți că profesorii și profesorii pot avea un număr mare de solicitări de recomandare în anumite perioade ale anului, pe lângă un program deja încărcat. Este important să ceri acestor oameni scrisori de recomandare cât mai curând posibil, oferindu-le suficient timp pentru a le completa.

Unde să-ți pui scrisoarea de recomandare pe CV

Alison Doyle este unul dintre cei mai importanți experți în carieră ai națiunii și a consiliat studenții și angajatorii cu privire la angajarea de stagii. El a acordat sute de interviuri pe acest subiect pentru publicații precum The New York Times, BBC News și LinkedIn. Alison a fondat CareerToolBelt.com și este expert în acest domeniu de peste 20 de ani.

Ți-a cerut cineva să scrii o scrisoare de recomandare pentru un loc de muncă? Dacă sunteți de acord să scrieți scrisoarea, asigurați-vă că petreceți timp scriind o scrisoare care leagă abilitățile și abilitățile persoanei cu titlul specific al postului. Pentru a face acest lucru, obțineți toate informațiile de care aveți nevoie despre titlul și experiența de muncă ale persoanei respective.