Cum să scrieți o scrisoare de recomandare bună

Cui se poate referi: Cu această scrisoare, îmi extind recomandarea personală către , pe care o cunosc de peste ani. Această persoană s-a dovedit a fi o persoană de integritate, responsabilitate și muncă grea. Este o persoană de încredere, cu aptitudinea și capacitatea de a face față oricărui tip de responsabilitate care i se încredințează. La fel, vă pot asigura că este o persoană de o etică ireproșabilă. Fără alte prelungiri pentru moment, reiterez recomandarea mea cea mai sinceră în scopurile pe care le consider relevante. Cu stimă,

Pe cine s-ar putea referi: știu de ani de zile. De-a lungul acestor ani, această persoană s-a dovedit a fi un excelent lucrător și, în plus, o mare ființă umană. El este de încredere și am văzut cât de mult muncește în toate joburile pe care le-a avut. Pentru toate cele de mai sus îl recomand în scopurile pe care le consideră relevante. Cu stimă,

Șabloane de scrisori de recomandare de locuri de muncă

După cum am spus deja, există multe șabloane de scrisori de recomandare de locuri de muncă, în funcție de activitate și de transmițător.

Cu toate acestea, acestea urmează, în general, o structură similară, constând din:

Ce ar trebui să conțină o scrisoare de recomandare bună?

Una dintre cele mai frecvente întrebări atunci când vă întrebați cum să scrieți o scrisoare de recomandare bună este ce aspecte include aceasta. Mai jos vom descrie elementele care nu trebuie să lipsească într-o referință de post de succes:

Recomandatorul sau refererul este cel care scrie litera la persoana I, deci numele, prenumele și funcția sa în calitate de ar trebui să apară un supervizor al postului dvs., împreună cu informații importante pentru a descrie funcția pe care o ocupați sau a venit să o ocupați pentru a fi recomandată.

Antet

În antet vom pune cui vrem să ne adresăm. Lucrul obișnuit este să folosiți o formulă impersonală precum „Stimați Domni” sau „Cui îi poate interesa”.

Adică numele complet al persoanei care scrie scrisoarea, funcția pe care o are în companie și relația de lucru cu persoana recomandată (dacă este responsabil, proprietarul companiei sau liderul echipei, de exemplu).

Ce trebuie inclus

Cu antet și pe hârtie de companie. Cel mai bine este întotdeauna dacă scrisoarea este tipărită pe hârtie corporativă. Este de preferat să puneți titlul „Cui îi poate interesa” sau „Stimați domni”. Nu trebuie să trimitem originalul, deoarece poate fi folosit și pentru alte ocazii. Vom oferi întotdeauna o copie a scrisorii cu avertismentul că o pot compara cu originalul.

Recomandatorul și recomandatul. Recomandatorul este cel care scrie scrisoarea la persoana I. Ar trebui să apară numele și funcția dvs. de supervizor al postului dvs. Dacă sunteți dispus să includeți un e-mail de contact sau un număr de telefon pentru a verifica scrisoarea, mult mai bine. Este convenabil ca identificatorul tau sa apara, pe langa numele tau si al lui, pentru a putea fi identificat fara echivoc.