Cum se scrie o scrisoare de recomandare pentru un student

Ori de câte ori scrieți acest tip de scrisoare, ar trebui să acordați atenție:

  • Limbajul trebuie să fie formal și respectuos.
  • Include datele personale ale studentului.
  • Fii precis și clar în ceea ce scrii, nu ar trebui să fie prea lung.
  • Evidențiază caracteristicile pozitive ale elevului pentru a facilita obținerea unui loc.

Format sugerat pentru acest tip de scrisoare de recomandare

Deși șablonul poate varia ușor în funcție de subiectul scrisorii și de formalitatea acesteia, există detalii importante pe care le puteți lua în considerare, astfel încât aplicația dvs. este îngrijită și fără cusur. Printre acestea 👇:

  • Trebuie adaptat la limba țării în care va fi trimis, chiar dacă este din Spania. În caz contrar, trebuie atașată o traducere.
  • Ar trebui să fie scurt și concis, să nu se întindă prea mult pentru a încerca să ieși în evidență. Cu cât informațiile sunt mai precise, cu atât mai bine.
  • Paragrafele nu trebuie să aibă multe rânduri, maxim 5 rânduri vor fi suficiente pentru a nu satura viziunea cititorului.
  • Cel mai bine este să optezi pentru un font clasic și simplu, precum Arial sau Times New Roman, cu dimensiunea 12 și cu o spațiere normală de 1,0.
  • Scrisoarea trebuie adresată de preferință institutului universitar sau persoanei care o va citi. Este mai bine să evitați salutările de genul „cui îi poate interesa”, deoarece acestea denotă impersonalitate și nepăsare. Aflați cine va primi documentul.

Cine ar trebui să scrie scrisoarea de recomandare?

După cum am menționat mai devreme, este important ca persoana care scrie o scrisoare de recomandare să fie cineva care te cunoaște bine. Un profesor, un șef, un director al unei organizații în care ești implicat zilnic sau chiar un prieten al familiei. Că îți cunoaște calitățile, realizările și scopurile tale, dar că le poate descrie și în cel mai ilustrativ mod posibil, pentru ca cine citește scrisoarea să te cunoască și să-ți aprecieze calitățile.

  • Cele de mai sus relevă aspecte precum: el ajunge mereu la timp; își predă temele la timp, muncește mai mult decât studentul obișnuit și ia note bune din acest motiv.
  • A fost pe lista de onoare, vrea să afle mai multe, a reprezentat instituția la Olimpiada de Științe și Matematică.
  • Are vocație pentru carieră deoarece este interesată în mod deosebit de domeniile de studiu conexe etc.

Ce este o scrisoare de recomandare pentru un student?

Faptul de a recomanda pe cineva înseamnă a da o mărturie, orală sau scrisă, că această persoană este de încredere și merită să aleagă o oportunitate sau să primească un beneficiu. O scrisoare de recomandare pentru un student își propune să demonstreze autorităților care o solicită, că respectivul student este exemplar, dedicat și responsabil.

Dacă sunteți student și doriți să primiți o bursă sau să vă continuați pregătirea academică într-o universitate de prestigiu, cu siguranță veți avea nevoie de o scrisoare de recomandare. Poți întreba unul dintre profesorii tăi de încredere, de preferință cel cu cea mai mare experiență și faimă în cadrul breslei lor. Dacă, pe de altă parte, ești profesor și unul dintre elevii tăi îți cere o scrisoare de recomandare, va trebui să o scrii corect. În acest scop, lăsăm mai jos un exemplu de scrisoare de recomandare pentru un student.

👏 Este etic să scrii propria ta scrisoare de recomandare pentru o

O scrisoare de recomandare este o scrisoare care conține sfaturi scrise, precum și o recomandare de includere. Când scrii o scrisoare de recomandare pentru o altă persoană, pur și simplu îi „garantezi” și îi exprimi că crezi în ea într-un fel. Orice scrisoare de recomandare ar trebui să includă trei elemente principale: Un paragraf sau o propoziție care explică cum ai cunoscut această persoană și de când o cunoști. O evaluare a abilităților și realizărilor persoanei. Dacă este necesar, oferiți exemple relevante pentru a explica abilitățile și acreditările persoanei. Aceste exemple ar trebui să fie scurte, dar complete. O scurtă descriere a motivului pentru care ați recomanda această persoană și în ce măsură ați recomanda-o. Studenții care aplică pentru diplome de licență sau postuniversitare, precum și programe de burse și stagii și lucrătorii care aplică pentru locuri de muncă, folosesc adesea scrisori de recomandare. Oamenii care aplică la o școală de afaceri sau un program de MBA, de exemplu, au adesea nevoie de două sau trei recomandări cu privire la motivul pentru care sunt potrivite pentru școala de afaceri. Recomandarea poate clarifica de ce au potențial de lider sau cum au reușit în eforturile academice sau profesionale anterioare. Unele programe de burse impun solicitanților să caute recomandări pentru a fi eligibili pentru o bursă. Acesta este cel mai popular în cazul programelor de burse de merit care acordă burse bazate pe rezultate academice, munca voluntară și alți factori. Un solicitant de locuri de muncă poate avea nevoie, de asemenea, de o referință profesională scrisă sau de o recomandare care să descrie sau să susțină de ce se potrivesc bine pentru un anumit rol sau organizație. Calificările tehnice sunt adesea subiectul acestor scrisori.

Șabloane de scrisori de recomandare