Scrisori de Multumire.

Una dintre principalele atitudini care pot deschide uși atât la locul de muncă, cât și în viața personală este aceea de a fi recunoscător. Exprimarea mulțumirilor față de o persoană, un furnizor, un client, o companie sau o instituție în diferite moduri, cum ar fi o scrisoare de mulțumire pentru că v-a ajutat sau v-a oferit un serviciu, vă va permite să vă evidențiați față de ceilalți și să fiți văzut ca o persoană exemplară. Descoperiți mai jos modelele noastre gratuite de scrisori de mulțumire care pot fi descărcate gratuit.

Exemple de scrisori de mulțumire de descărcat în Word:

De ce să scrieți o scrisoare de mulțumire?

Pe parcursul vieții profesionale veți întâlni oameni care vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele, oameni care vă vor învăța lucruri noi, oameni care vor avea încredere în dumneavoastră și vă vor da ocazia să vă arătați contribuția și multe altele. Așa că ar trebui să găsiți o modalitate de a-i face să știe cât de recunoscător vă simțiți pentru acest lucru. Una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este să scrieți o scrisoare de mulțumire, care nu numai că îi va face să se simtă bine, dar vă va consolida și relațiile.

Ce ar trebui să includeți într-o scrisoare de mulțumire?

În această secțiune, vă vom arăta ce elemente trebuie să conțină scrisoarea de mulțumire.

Numele destinatarului

Ca orice scrisoare sau document adresat cuiva, trebuie să conțină numele și prenumele destinatarului. Dacă este o scrisoare mai formală, aceasta ar trebui să includă și funcția persoanei respective.

Salutare prietenoasă

Încă de la începutul scrisorii trebuie să fie clar că intenționați să mulțumiți persoanei pentru care scrieți. Dacă începeți cu un salut prietenos, atitudinea destinatarului va fi deschisă și prietenoasă.

Motive de mulțumire

Este important să menționați motivele pentru care îi mulțumiți persoanei în cauză pentru timpul sau acțiunile pe care le-a întreprins pentru a vă ajuta. Cu cât sunteți mai specific, cu atât vor înțelege mai bine scrisoarea dumneavoastră.

Un rămas bun cu deschidere

Pentru ca o scrisoare de mulțumire să fie reciprocă, este important să arătați că și dvs. sunteți dispus să oferiți un ajutor reciproc și că sunteți deschis să sprijiniți destinatarul în orice mod posibil.

4 sfaturi pentru a scrie o scrisoare de mulțumire

  • Pentru a scrie o scrisoare de mulțumire, trebuie să faceți un rezumat sincer al tuturor persoanelor care v-au ajutat atât în plan personal, cât și la locul de muncă. Iată câteva sfaturi despre cum să vă scrieți scrisoarea.
  • Scrieți cu onestitate și smerenie, pentru că nu ați realizat totul de unul singur și poate că fără ajutorul altora nu ar fi fost posibil.
    Fiți precis. Nu scrieți întreaga poveste despre când, cum, unde și de ce v-a ajutat persoana respectivă, ci rezumați ceea ce este important.
  • Există mai multe tipuri de scrisori de mulțumire, verificați exemplele pe care le avem pentru dumneavoastră înainte de a începe să vă scrieți scrisoarea.
  • Nu uitați că este întotdeauna important să mulțumiți după un interviu de angajare, atunci când vi s-a acceptat o ofertă de muncă, când ați fost promovat, când vi s-a mărit salariul și așa mai departe.

Alte Categorii de Scrisori:

Scrisori de recomandare
Scrisori de intentie
Scrisori de motivatie