Scrisoare de Recomandare pentru Angajat

Scrisoare de recomandare angajat

Exemplu de scrisoare personală de recomandare în format Word

Descoperiți acest format de scrisoare de recomandare personală pentru descărcare în Word. Acest șablon de scrisoare este gata de a fi editat și personalizat. De asemenea, aflați în acest articol cum să faceți pas cu pas o scrisoare de recomandare personală, numită și „scrisoare de recomandare personală”.

Atunci când vă căutați un loc de muncă sau alte activități, veți avea nevoie de o recomandare. Descărcați acum modelul nostru de scrisoare de recomandare personală și folosiți-l pentru orice aveți nevoie.

Format:Microsoft Word
Volum fisier:27 KB
Editabil:DA
Optiune 1 descarcare: Pentru Microsoft Word actual (docx)

O scrisoare personală de recomandare este o mărturie a bunei cetățenii și a comportamentului decent al unei persoane. Scrisoarea personală de recomandare este adesea necesară pentru obținerea de linii de credit, înscrieri în cluburi, locuri de muncă și chiar un loc la o academie sau universitate.

Persoana care scrie sau emite scrisoarea trebuie să cunoască persoana recomandată de mai mult de 6 luni. În plus, acesta ar trebui să fi interacționat cu persoana care a făcut sesizarea în numeroase ocazii, astfel încât să poată evalua comportamentul său general și valorile sale civile și sociale.

10 sfaturi pentru a face o scrisoare de recomandare personală bună

  • Scrisoarea personală de recomandare trebuie să menționeze unde și când a fost scrisă.
  • Acesta trebuie să menționeze în mod clar numele complet și numărul de identificare al persoanei recomandate.
  • Acest tip de document trebuie să indice faptul că este o scrisoare de recomandare personală pentru persoana identificată în text. De asemenea, ar trebui să indice textual de cât timp cunoaște persoana respectivă.
  • Scrisoarea poate include cele mai relevante aspecte pentru a-și îndeplini funcția. În acest scop, solicitantul trebuie să indice motivul cererii și utilizarea acesteia.
  • O scrisoare de recomandare personală pentru un loc într-un program academic poate fi ușor diferită de o scrisoare de recomandare pentru a solicita un împrumut pentru a cumpăra un frigider nou.
  • Scrisoarea trebuie să fie redactată într-un limbaj formal.
  • Acesta trebuie să fie tipărit pe antetul persoanei care îl emite sau îl autorizează. În cazul în care nu sunt disponibile articole de papetărie ale companiei, este suficientă o foaie de hârtie albă și curată.
  • Textul trebuie să fie tipărit cu negru, iar semnătura trebuie să fie de culoare albastră.
  • Trebuie furnizate datele de contact ale autorului, adresa fizică și numărul de telefon. Unele instituții solicită confirmarea calității de autor sau întrebări suplimentare.
  • Nu includeți niciodată fapte nepotrivite, anecdote sau comentarii care ar putea afecta buna reputație a persoanei recomandate.

Care este scopul unei scrisori personale de recomandare?

Scrisoarea personală de recomandare are mai multe funcții. Una dintre sarcinile sale este de a cunoaște percepția sau evaluarea persoanei recomandate de către prieteni sau persoane apropiate.
Acesta are rolul de a identifica persoanele pe care să le contactați în caz de urgență sau de a raporta întârzierile de plată pentru creditele deschise, ceea ce vă poate anunța că trebuie să vă puneți la punct.
Oferă o idee generală despre genul de persoane cu care vă înconjurați sau cu care vă petreceți timpul liber.
Oferă o perspectivă asupra unor calități care sunt dificil de evaluat în cadrul unui simplu interviu sau într-un timp scurt de interacțiune cu persoana respectivă.
Atunci când este vorba de un loc de muncă, poate însemna o încorporare imediată, când ai o evaluare minunată din partea unui șef sau a unei persoane cu o mare stimă în comunitate.
Când este vorba de o universitate sau de un plasament academic, este o modalitate indirectă de a afla cine vă sprijină candidatura sau vă încurajează să urmați cursul.


De la cine ar trebui să cer o scrisoare de recomandare personală?

O scrisoare de recomandare personală ar trebui să fie solicitată de la persoane cu care vă aflați în relații bune și care vă cunosc suficient de bine pentru a vă judeca favorabil. Orice coleg cu care ați fraternizat timp de câteva semestre, prietenii de la universitate, vecinii, frații și cumnații și, bineînțeles, orice prieten bun pe care îl aveți.

Important este ca persoana respectivă să ateste în mod pozitiv bunele valori și comportamentul dumneavoastră. Trebuie evitați membrii apropiați ai familiei, cum ar fi frații, părinții și persoanele care au aceeași adresă. Cu toate acestea, cumnații, socrii și ginerele, chiar dacă nu sunt cea mai bună alegere, pot îndeplini această funcție.

Atunci când alegeți persoana care va scrie scrisoarea, trebuie să căutați pe cea care vă va oferi cele mai multe beneficii pentru utilizarea acesteia. Adică, dacă scrisoarea este pentru o aplicație academică, cereți-o de la profesori sau de la persoane din mediul academic. Dacă scrisoarea este pentru un nou loc de muncă, cereți-o de la profesioniști de renume, de la șefii dumneavoastră, de la supraveghetori etc. Dacă este vorba de un credit, acesta va fi mai valoros dacă este scris de proprietarii de magazine sau de comercianți.