Scrisori de Recomandare.

Ți s-a cerut o scrisoare de recomandare sau trebuie să o ceri tu însuți? Vă vom oferi toate exemplele de scrisori de recomandare, astfel încât să știți cum să le scrieți, ce informații trebuie să conțină, când să le cereți și cum să le livrați. Alegeți șablonul care corespunde nevoilor dumneavoastră și descărcați-l gratuit în format Word pentru a-l edita și personaliza după cum doriți.

Exemple de Scrisori de Recomandare pentru angajare

Atunci când căutați un loc de muncă, este necesar să aveți scrisori de recomandare care să permită viitorului angajator să fie sigur că profilul dumneavoastră este potrivit pentru compania sa. Descărcați șablonul gratuit care se potrivește nevoilor dumneavoastră.

Exemple de scrisori de recomandare academică

Descoperă diferitele tipuri de scrisori pe care le avem pentru tine, fie că urmezi un curs postuniversitar, postuniversitar, de masterat sau orice alt tip de curs, aici vei găsi formatul ideal. Descărcați gratuit scrisoarea de recomandare academică de care aveți nevoie în format Word.

Cum să faci o scrisoare de recomandare eficientă

Indiferent de tipul de recomandare pe care o faceți, o scrisoare de recomandare trebuie să aibă următoarele 6 caracteristici pentru a fi eficientă:

1. Ton realist

O scrisoare de recomandare trebuie redactată pe un ton realist, astfel încât persoana în cauză să simtă apropierea recomandării și să știe că atât calitățile personale, cât și profilul descris fac parte dintr-o opinie autentică.

2. Scris de un profesionist

Recomandările ar trebui să fie solicitate de o persoană profesionistă. Acest tip de scrisoare nu ar trebui să fie scris de către membrii familiei, mai ales dacă este vorba de proprii părinți, deoarece ar fi plină de complimente care nu ajută prea mult la obținerea unei referințe pentru un profil de angajare. Nu uitați să includeți titlul postului sau funcția persoanei pe care o recomandați.

3. Limbaj pozitiv și entuziast

O recomandare necesită un limbaj pozitiv și optimist pentru a fi puternică și a avea impactul necesar asupra cititorului. Bineînțeles, nu uitați de sinceritate, pentru că dacă scrisoarea nu se citește sincer, destinatarul se va îndoi de ceea ce este scris.

4. Fiți specific și detaliat

Evitați clișeele de genul „Maria este cel mai bun angajat din lume”. Formularea dvs. trebuie să fie naturală și suficient de detaliată pentru a arăta calitățile și abilitățile reale ale persoanei pe care o recomandați.

5. Spuneți o poveste scurtă

Cu cât scrisoarea dvs. este mai naturală, cu atât va fi mai credibilă și va avea mai mult impact. Puteți scrie, sub forma unei povești, cum l-ați cunoscut pe referent și toate calitățile pe care le recunoașteți la acea persoană.

6. Concentrează-te asupra scopului scrisorii

Dacă persoana care solicită scrisoarea de recomandare are nevoie de ea pentru a intra într-o revistă digitală ca designer, nu vorbiți despre abilități care nu au nicio legătură cu subiectul, de exemplu, nu menționați că este un bucătar excelent sau că se descurcă foarte bine cu animalele, ci concentrați-vă pe abilitățile sale de designer. Din aceste motive, este recomandabil ca persoana recomandată să precizeze pentru ce are nevoie de scrisoare.


Alte Categorii de Scrisori:

Scrisori de recomandare
Scrisori de multumire
Scrisoare de intentie
Scrisori de motivatie